SrpskiEnglish

Microcredit

Microcredit

Kratke vesti

Upitnik

Da li Vam je potrebna pomoć?
 

Ko je prijavljen

Imamo 8 gostiju na mreži
MicroFinS-DBS
Uvod
 
MicroFinS-DBS je osnovan oktobra 2007. godine. Osnovna delatnost je kreditiranje fizičkih lica koja se bave samostalnom delatnošću, bez obzira da li su u stalnom radnom odnosu ili ne. 
 

Pored glavne kancelarije i kancelarije kreditne službe u Beogradu, MicroFinS-DBS ima još jedanaest poslovnica u gradovima širom Srbije: Šapcu, Vrbasu, Novom Sadu, Subotici, Somboru, Kikindi, Pančevu, Kragujevcu, Čačku, Jagodini, Kruševcu i Kraljevu. U planu je i otvaranje kancelarija u Zaječaru i Užicu. MicroFinS-DBS time pokriva celokupnu teritoriju centralne, jugozapadne i severne Srbije.

Opširnije...
 
Micro kreditne aktivnosti

 

Mogućnosti koje pruža mikrokreditiranje su u zemljama u tranziciji ključni faktor jačanja privatnog sektora i razvoja ekonomije uopšte. Postoji veliki broj ljudi koji imaju relevantna iskustva u različitim poslovnim aktivnostima, ali nemaju dovoljno novca za otpočinjanje novog ili proširenje već postojećeg poslovanja. Oni vide svoju šansu u mikrokreditnim institucijama, jer nemaju gotovo nikakve šanse za dobijanje kredita od zvaničnih kreditnih institucija. Opšte je poznato da mikrokreditiranje predstavlja efikasan način u borbi protiv siromaštva, zahvaljujući činjenici da podstrekuje privatne inicijative i razvoj preduzetništva.

 

Opširnije...